7 Temmuz 2009 Salı

| Kültürel ve Doğal Çevremiz 2008 Şenliği |

.
Prof. Dr. Sevil Gülçur başkanlığında, Öğretmen Fatma Karamısır Yıldız öncülüğünde, 2008 yılı Ağustos ayında, Güvercinkayası Kazısı ekibince Demirci'de Doğal ve Kültürel Çevremiz 2008 Yaz Şenliği düzenlendi. Veliler için konferans, çocuklar için drama,resim vb. atölye çalışmaları ile başta kazı alanı olmak üzere diğer arkeolojik kalıntı yerlerine gezi gibi faaliyetlerin yer aldığı şenlik oldukça verimli geçti.

Güvercinkayası Kazı Ekibi, resmi sitelerinde şenliğe şu şekilde yer verdi:

"Güvercinkayası’nın 12. Dönem kazılarında ortaöğretim öğrencilerini kapsayan ve 3 gün süren bir çevre şenliği düzenlenmiştir. “Doğal ve Kültürel Çevremiz 2008 Yaz Şenliği” ismi ile düzenlenen şenlikte kazı başkanımız Prof. Dr. Sevil Gülçur Kapadokya bölgesinin kültürel ve arkeolojik özelliklerini anlatan bir sunum gerçekleştirmiştir. Ayrıca öğrencilerin arkeolojiye olan ilgilerini artırmak için atölye çalışmaları gerçekleştirilmiş, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı kürsüsünden stajer öğrencilerin katılımı ile halk sağlığı ile ilgili eğitimler verilmiştir.

Şenliğin 2. gününde başta Güvercinkayası olmak üzere Kapadokya bölgesinde bulunan höyükler, arkeolojik yerleşmelere gezilere gerçekleştirilmiş, Aksaray müzesine yapılan ziyaret ile bölgenin kültürel zenginliği öğrencilere somut olarak da anlatılmış oldu.
"

İzleminler:

"3 gün süren şenlik ile bölge insanın ve öğrencilerin özelde Güvercinkayası Kazı Ekibine, genelde ise arkeoloji ve arkeolojik kazılara olan bakış açılarında ciddi değişiklikler olmuştur. Şenlik sonrası öğrenciler ve veliler açısından bölgelerinde kazı yapan yabancılar olmaktan çıkan kazı ekibini, kasaba meydanında, akşam yürüyüşlerinde gören öğrenciler ve veliler daha yakın ve sıcak bir bakış açısı ile yaklaşmışlardır."

ŞENLİK PROGRAMI:

I.GÜN 18.08.2008
PROGRAM
YER
Demirci Kasabası, Demirci Lisesi Konferans Salonu
SAAT
10:00
ETKİNLİKLER
AÇILIŞ
Gülağaç Halk Eğitim Müdürü’nün Açılış Konuşması
‘Gülağaç İlçesi Kültür Varlıkları ve Önemi’ konulu Konferans Konuşmacı: Prof. Dr. Sevil Gülçur
Drama Etkinliği
Ara: Öğle Yemeği
Halk Sağlığı Etkinliği Stj. Dr. Şerif Hamitoğlu
Geri Dönüşüm (Kazanım) Drama Etkinliği

2. GÜN 19.08.2008
PROGRAM
YER
Demirci Kasabası, Demirci Lisesi Konferans Salonu
SAAT
10:00 / 18:00
ETKİNLİKLER
Doğal Çevre- Sınırsız Mavi Konulu Çizgi Film Gösterisi
Halk Sağlığı Etkinliği Stj. Dr. Senem Esen Stj. Dr. Özdemir Can Tüzer
Çevre Bey Çizgi Filmi Gösterisi
Ara: Öğle Yemeği
Aksaray Müzesi’ne Gezi
Güvercinkayası Kazı Alanına Gezi
Demirci Kasabası’na Dönüş

3. GÜN 20.08.2008
PROGRAM
YER
Demirci Kasabası, Demirci Lisesi Konferans Salonu
SAAT
10:00 / 13:30
ETKİNLİKLER
Çocuk Atölyesi Uygulamaları
Çocuk Atölyesi Ürünlerinin Değerlendirilmesi ve Sonuçlarının Duyurulması
Katılım ve Ödül Töreni






.
.

.
.

.
Kendileriyle ilgili "dağ başlarında çukur kazan, yabancı -ve anormal- insanlar" algısını değiştirmekle yetinmeyip en azından çocuklarımızın baktıkları şeylerin sacede "taş" ve "çukur" (kimi durumlarda da define) olmadığını ve aslında görmeleri gereken şeylerinse "tarih", "kültür", "insan", "değer" ve başka başka bir çok "mana" olduğunu, onlara çok kısa bir sürede ve en güzel biçimde gösterenlere minnet ve şükranla...


Konuyla ilgili fotoğraf ve bir kısım içerik, Güvercinkayası Kazısı
resmi internet sitesinden alınmıştır.

Hiç yorum yok: